top of page

Heimesommer 2023 - aktivitetskalender

DJI_0502.jpg

Heimesommar i Sirdal 2023

Sol, varme, bading, fritid og tid for hygge!

Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer også i år «Heimesommar». Teltet er på plass. Badeanleggene på Tjørhom og Tonstad utvides, og det blir strandliv med ekte palmer og solsenger. Her blir det liv og røre. Aktivitetskalenderen viser at vi kan by på noe for enhver smak. Bredde i aktivitetene gjør at vi treffer flere. Det er bra. Det hadde vi aldri klart uten alle samarbeidspartnere.

 

Takk til dere alle!

Også i år blir det sommerverter som varter oss opp. De kommer til å dukke opp fra sør til nord. Tonstadbadet står klart om været slår feil. Jeg håper både sirdøler og besøkende får en riktig fin sommer, med gode opplevelser. Benytt tilbudene og kos dere masse sommeren 2023 i SIRDAL!

Jonny Liland, Ordfører

Aktivitetskalender for Heimesommar 2023

 

Sirdal Bygdekvinnelag:

Da er vi snart klare for årets «Bli kjent i bygda turer»

Turene går annenhver mandag og starter kl.18.00

Som tidligere vil det noen dager før bli annonsert nærmere oppmøtested/parkering.

Turene er lagt til grusveier eller stier hvor det er lett å gå og de fleste turene varer omtrent 2 timer. Det vil være med lokal guide som forteller litt historie om stedet.

 

Vi håper du er klar til å være med på tur!

 

22.05. Sandvatn

05.06. Handeland til dam Gravatn

19.06. Kuli til Nespervatn

03.07. Flesebekk til Donsen

14.08. Suleskard, Fjellbutikken til Suleskard Fjellgrend

28.08. Strandeli

11.09. Tonstad - spennende tur. Følg med på nærmere annonsering.

25.09. Sinnes. Beinesvatnet rundt. Med avslutning.

Sommerles på biblioteket (1. juni - 31. august)

Bli med på den kulaste lesekampanjen i sommar, meir informasjon her: Sommarles

Tonstad IL skal arrangere Tine fotballskole på Tonstad stadion, 23. juni - 25. juni.

Alder. 6 - 12 år. Påmeldingsfrist for deltakere er 31. mai 2023.

Mer informasjon her: Tonstad IL - Fotballskole

Konsert med Bjøro Håland

 

 

Det har nesten blitt en ny sommertradisjon i Sirdal, at Bjøro Håland gjør entré og skaper glede og god stemning for publikum på Eliastunet, Tonstad.

I år blir konserten onsdag 28. juni, og vi ønsker alle velkommen til Eliastunet.

Bjøro Håland er en kjent artist for de fleste, mange kjenner han best fra country sjangeren. Han har gjennom sin musikalske karriere gitt ut 22 album siden den første debuten som var i 1970.

Bjøro har bodd i USA i flere år, og her arbeidet han som snekker samtidig som han underholdt med sang på ulike barer. Han flyttet tilbake til Norge i 1966, og har gjort en stor karriere her hjemme.

Ta med brettet og bli med på årets ultimate skateeventyr med Norges beste skatere i DIN skatepark! Vi er stolte av å presentere vårt spektakulære 20-års jubileumsshow, fylt med adrenalin, spenning og den beste musikken. Dette er en unik mulighet til å samle hele familien og vennegjengen for å oppleve Norgesmestere og de mest talentfulle skateboarderne i landet. Dette showet vil garantert gi en skikkelig boost til din lokale Betongpark. I 2023 feirer vi 20 år med Norges beste skatere på veien. Vi har derfor besluttet å markere dette med en jubileumsturné i et samarbeid med Kjell Fiskerud og Betongpark AS. Turneen vil besøke en rekke steder i Norge som har egen Betongpark og din park er en av de!
Vi bringer alt teknisk utstyr, lydanlegg, konferansier og alt annet som trengs for å kunne arrangere showet. Det blir skateskole og konkurranser, og selvfølgelig har vi også giveaways og premier til alle som deltar. Til større arrangementer vil vi også medbringe fotograf og TV-team.
Skateboarding er en av de mest populære aktivitetene for både jenter og gutter. Så hvorfor ikke gjøre dette til årets store happening? Med tidligere Norgesmestere og nye talenter på laget vil vi gi alt for å gi kidsa årets beste opplevelse!

Mer informasjon her: Betongpark skate-tour Tonstad

8. juli inviterer Sirdal Huskyfarm til konsert med Tønes på utescenen! Tønes heter egentlig Frank Tønnesen, kommer fra det lille stedet Sokndal i Rogaland og er en av landets beste låtskrivere og tekstforfattere. I tekstene bruker han Sokndal-dialekt og forteller underfundige og humoristiske historier om små og store ting. Tønes har gitt ut 8 album, 4 EP-er og skrevet egen bok. Han har vunnet Prøysenprisen, Dialektprisen og nå 4 Spellemannspriser (3 for Vise og 1 for tekstforfatter).

Konserten blir utendørs så kle dere etter været. Det blir muligheter for å kjøpe seg både mat og drikke.

Billettpris: 390,-

Billetter kan kjøpes her: Billett Tønes 8 juli

Mer om arrangementet her: Tønes Huskyfarmen

Marknad i gamle dagar

Ei lita reise tilbake i tid – marknad i hagen på Eliastunet.

Vel møtt til Tonstad sentrum laurdag 15. juli kl. 13.00 – 16.00. Denne dagen reiser me tilbake i tid, og lagar til marknad slik som dei gjorde i fyrste halvdel av 1900-talet. Me håper mange vil leite fram tidsmessige klede og ta turen til Eliastunet denne dagen.

 

Marknad i gamle dagar

Dersom ein reisar tilbake i tid, finn ein mange tradisjonar som var viktige i kvardagen til sirdølen. Ei stor tilstelling var Dyrskue, som var eit årleg arrangement fleire stadar i dalen. Dette var ei slags saueutstilling som vart arrangert etter at sauene hadde kome heim frå heia. På Dyrskuedagen handla det ikkje berre om sauer, men kanskje vel så viktig var det sosiale treffpunktet, med underhaldning og sal av ymse varer som ei ramme kring dagen. I dag har ein framleis Sirdalsdagane som er tufta på denne tradisjonen, og som vert arrangert kvar haust på Kvæven.

Frå tidlegare historieforteljing finn ein òg at Dyrskuedagen på Tonstad var årets høgdepunkt for mange, nesten på lik linje med jul- og påskefeiring. Eit typisk Dyrskue for om lag 100 år sidan kunne føregå slik: I tillegg til utstilling av sauer, og premiering av desse, så vart det seld mat og frukt. Ofte var dette eple eller pærer frå eigen hage. Det vart sett opp ein slags «fornøyelsespark» med skytebane, lykkehjul, loddsal og mykje anna. Det var god musikk, og folk kom tilreisande frå heile dalen.

Vel møtt til marknad 15. juli 2023

Som ein del av Heimesommar 2023, så vil Sirdal kommune invitere til eit marknad i juli, som er inspirert av denne gamle tradisjonen. Me ønskjer å reise tilbake i tid, til fyrste halvdel av 1900-talet, og skapa kjensla av ein tradisjonelt marknad. Dagen vert utan sauer, då desse skal få hovudrolla til hausten under Sirdalsdagane, men nokre andre dyr vil det vera høve til å sjå på marknaden.

Me vil invitere alle til Eliashagen v/Indre Hauan, og oppmodar til å ha på tidsriktige klede denne dagen. Du må gjerne ha med deg nokre «varer» i ei korg, til dømes kunstprodukt du har laga eller noko frå hagen din. Dette kan du prøve å bytte mot andre produkt i bytteboden.

Program for dagen

Marknaden er laurdag 15. juli. Ordføraren står for opninga kl. 13.00, og marknaden vert avslutta med ein auksjon i 15.30 tida. Elles på programmet kan ein freiste med følgjande:

- Leikar, lykkehjul og tevling

- Salsboder med ulike kortreiste produkt og «gamle» søtsakar

- Byttebod (har kan du prøva å bytte varene dine mot andre varer)

- Trekkspelmusikk og allsong

- Utstilling med motiv frå «Tonstadbua»

- Sal av mat

- Bakeriet skal vera ved den gamle bakaromnen i Indre Hauan

- Det vert høve til å sjå kaninar og høner

- Historie «Tonstad sentrum for 100 år sidan»

- Utstilling av nokre veteranbilar

- Auksjon

Me ønskjer alle vel møtt til å bli med å skapa stemning av tidleg 1900-talet, kle gjerne opp heile familien i «gamle klede» og ta turen til Eliashagen. Her kan du nyte underhaldninga og få deg noko godt å eta.

Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss på eining for kultur dersom du har spørsmål, eller ønskjer å bidra med noko på programmet.

Alf Sveinung Haughom / Telefon: 414 57 587 / ash@sirdal.kommune.no

Terese Moen / Telefon: 992 38 567 / Terese.Moen@sirdal.kommune.no

PALMEBRIS returnerer!

 

 

Sommerens høydepunkt i Sirdal - velkommen til Palmbeach Tonstad!

Heimesommar gjentar suksessen fra forrige år og arrangerer palmebris på nytt!

Kl. 16.00 Familievennlig konsert med Hagle (fri entrè)

Kl. 19.00 Hovedkonsert med Hagle og Onsdagsbandet (billettsalg, 18 års grense)

Hagle har herjet hitlistene i det siste, og Onsdagsbandet som kan det å lage stemning.

Vi gleder oss og håper å se enda flere folk i år!

Hagle

Indre Østfold-bandet Hagle har de siste årene etablert seg i toppsjiktet av norske artister når det kommer til streaming og konsertopptredener, og skyter fart inn i 2023 med sin gledesspredende country-rap, som handler om rånemiljøet og den lokale bygdekulturen der de vokste opp. Med 100 millioner streams, utallige TV-opptredener, avslutningsshowet på VG-lista og hyppige avspillinger på radio, er det nesten umulig å ikke legge merke til Hagle i den norske offentligheten om dagen.

Onsdagsbandet

Onsdagsbandet kjennes som et av de beste liveband innen sin sjanger. Med bred erfaring fra store konsertscener, firmaarrangementer, så vel som små intimscener, er Onsdagsbandet rustet til å takle alle typer arrangement.

Billett til Hovedkonsert kl. 19.00:

Dersom du kjøper billett FØR 8. juli, kan du skaffe deg en "Early Bird" billett til kr. 300.

Etter 8. juli er det ordinær pris kr. 400.

Kjøp billett her: Billett PALMEBRIS 2023

Kilde Sirdal Kommune

Les mer 

bottom of page