top of page
Kjerag

Kjerag - majesteten i Ryfylke innerst i Lysefjorden! 

Sirdalsvatnet Hotel er perfekt overnattingssted før en tur til Kjeragbolten.

Med 1084 meter rager Kjerag høyest av alle toppene i Lysefjorden. Fjellmassivet har lenge vært mest beundra fra fjorden, men de senere årene har det blitt stadig mer populært å ta turstien til selve platået. De fleste er fornøyde med å nyte utsikten over Lysefjorden fra selve platået, men for noen turgåere er høydepunktet å bli foreviget på Kjeragbolten, ei rund steinblokk kilt fast i en fjellsprekk. Kjerag har også blitt et populært mål for fjellklatrerer og basehopperer.

Turen tar 5 - 6 timer tur/retur, 9,8 km
Sesong: juni - september

Fottur til Kjerag
Fotturen starter fra den avgiftsbelagte parkeringsplassen på Øygardstøl, sør for Lysefjorden, ved Lysevegen over Lysebotn. Her er det servicebygg som rommer toalett og turistinformasjon. Den krevende løypa går opp og ned flere rygger, og har en høydeforskjell på 460 meter. 


Det er alltid viktig at du tar værforbehold. Ved snø i fjellet er det ikke anbefalt å gå turen, eller det anbefales å bruke naturguide. Husk godt fottøy, helst fjellsko, varme klær, mat, drikke og eventuelt staver. Generell god fysikk er absolutt nødvendig. Ingen må starte fotturen når det er fare for at det blir mørkt før en kommer tilbake. NB! Les viktige råd og tips før du begir deg ut på vandring til Kjerag!

Hvordan komme seg til Kjerag
En kan komme til Øygardstøl enten med ferje (The Fjords sin Turistbilferja eller Kombibåten) til Lysebotn og bil/taxi videre til Øygardstøl eller ved å kjøre via Sirdalen på veien til Lysebotn (vinterstengt vei fra ca oktober til mai/juni, kontakt Statens vegvesen, tlf. 175).


På sommeren har Go Fjords busstur til Kjerag fra Stavanger.

Opplev Kjerag fra fjorden
Kjerag er også imponerende sett fra fjorden, fra ferje eller sightseeingbåt. Du kan skimte Kjeragbolten 1 000 meter over deg fra bunnen av fjorden. Er du heldig kan du se basehoppere på sommeren. 

Kilde: Visitnorway.no

bottom of page