top of page
Tonstad taxi
tonstad taxi

Taxi og buss - på vei for deg!

Hovedsaklig har vi basert virksomheten på taxidrift, men i de seneste år har vi utvidet virksomheten med store busser, der vi kjører rutetransport, dagsturer, langturer i inn- og utland, og i tillegg har vi vært heldig og fått være med på mye buss for tog-transport.

 

Vi er en solid gjeng som trives i lag der alle bidrar og drar lasset sammen .

 

Vi påtar oss det meste av transport både i Sirdal og nærområder. Vi har avtale med pasientreiser om syketransport, og gjennom Vest-Agder fylkeskommune kjører vi TT transport, skoleruter, rutetransport, bestillingsruter til tog osv. Rutetransport fra Tonstad til Egersund utfører vi som undertransportør til Nettbuss i oppdrag for Kolumbus. Vi utfører også en del turoppdrag, både langturer i inn- og utland, dagsturer, shuttlebuss osv.

Gunvor Navrestad - 48187898

Kim Helge Tjomlid - 90698490

Skibussen til sirdal

Sirdal har sørvest-Norges største og beste skiforhold, og de er bare en kort busstur unna Stavanger og Sandnes. Enkel og god transport for deg som vil la bilen stå hjemme i helgen.

Alle henvendelser som gjelder skibuss må tas med Boreal som kan nås her:

Tlf: 515 99 060 (man-fre 08:00-16:00)

E-post: skibussen@boreal.no

Rutetabellen for vintersesongen 21/22 er vedlagt under.

  • Transport og heiskort i en pris

  • Behagelig reise med komfortable busser

  • Godt med fotrom

  • Fra by til fjell på et par timer

  • Ta med egne ski elle leie i Sirdal

  • Alltid i rute

Ski Bus timetable
Buss til Kjerag

Kjerag Expressbuss kjører mellom Stavanger og starten av turstien til Kjerag.

Sesongen er fra juni - september

Ktivitetstilbyder: Go Fjords. Dette er turen for de store høydene, både faktisk, fysisk og emosjonelt. Kjerag er den høyeste av toppene i Lysefjorden.

Bussen frakter deg til Øygardstøl som er starten av stien til Kjerag. Deretter går det opp, opp, opp og bort – til det berømte Kjerag-massivet som rager 1 084 meter over Lysefjorden. Du kjenner at Kjerag er den høyeste av toppene i Lysefjorden allerede i den første delen av turen, som er en bratt stigning oppover en fjellrygg. Selv om de fleste nok må ta seg en pust i bakken, er det mye å hente på å holde blikket hevet – her er det fri utsikt på alle kanter! ​​​Vel fremme på platået kan du med rette kalle deg en fjellgeit, ta en 'fjellfie' eller gi en fjellvandrende venn en high-five. For mange vil høydepunktet også være å stille seg på den runde Kjeragbolten som er kilt mellom to fjellsprekker.
Bussen ankommer Øygardstøl omtrent klokken 10, med retur klokken 16:30. Selve fjellturen er rundt 10 kilometer lang. Stien er merket og det er montert opp kjettinger til å holde seg i flere steder. Det er en krevende rute med flere bratte partier og en høydeforskjell på 570 meter. Du bør beregne 5-6 timer på å gå frem og tilbake – lengre hvis du vil ta mange pauser underveis. Det er viktig at du kler deg riktig og godt. En tur i høyfjellet krever fjellsko, varme klær og vind- og vanntett yttertøy. 
Denne turen er uten guide og gjennomføres på eget ansvar. Sjekk alltid værmeldingen for Kjerag før du legger ut på tur. Været kan endre seg raskt i fjellet og ekstra klær, mat og drikke er nødvendig dersom turen skulle ta lenger tid enn forventet.

Kilde : Visit Norway

Bestil

Turistbilferja på lysebotn

Turistbilferja har to daglige avganger fra Lauvvik og Lysebotn i sommersesongen. Ta bilen med på båten og opplev den spennende fjorden og alle hårnålsvingene mellom Lysebotn og Øygardstøl på veien til Sirdal.

 

Om sommeren er det mulig å reise med bilferje på Lysefjorden. Norway’s best tilbyr to daglige avganger mellom Lauvvik og Lysebotn og retur.

Når du tar et fjordcruise på Lysefjorden i Ryfylke kan du se spektakulær natur, som Preikestolen, Kjerag, vill og vakker natur og spennende fjellformasjoner. Lysefjorden, er 42 kilometer lang og 422 dyp. Langs fjorden kan du oppleve Preikestolen, det fantastiske fjellplatået som rager 604 meter over Lysefjorden og er rangert som et av Norges fremste naturbaserte reisemål. Du kan også oppleve Kjerag på sydsiden av Lysefjorden, dette fjellplatået ligger på 1100 meter over havet. Fjorden er fylt med opplevelser fra fossefall, dyreliv, spennende geologi, samt vill og vakker natur.

Start og stopp for ferja er Lauvvik og Lysebotn. Ferja anløper Forsand, Revså, Songesand og Flørli i begge retninger.

Kilde: Visitnorway.no

bottom of page