top of page

Hekta Sirdal

Vår målsetting er at det å komme til Hekta skal føles som å komme tilbake til mormors kjøkken. Dette er noe av det beste vi kan høre fra kundene våre. Vi søker å hente inspirasjon fra de gamle tradisjonene, med kort avstand fra jord til fat. Vi vil at våre gjester skal oppleve autentisk smak og kvalitet i hver bit.

Hekta Sirdal

Hekta er resultatet av to bydamer som fant kjærligheten på bygda. Begge flyttet til Sirdal, hvor de giftet seg med hver sin bondesønn. Til tross for sin nyvunne kjærlighet til bygdelivet, savnet de en kafé hvor de kunne få god mat, god kaffe, og et sted hvor både lokale og tilreisende kunne møtes. Begge hadde en sterk trang til å skape noe, og de fant snart ut at de delte en felles drøm.

Den 1. juli 2021, møttes de to ved den lokale butikken på GP. Samtalen deres dreide seg raskt inn på framtidsplaner, og det ble starten på et nydelig partnerskap og vennskap. Etter 20 måneder med planlegging, hardt arbeid, og drømmer, åpnet de endelig sin egen kafé den 18. mars 2023. Denne kafeen er mer enn bare en plass å få fersk og ærlig bakst – det er et sted som hedrer Sirdalsk kultur og tradisjoner. En møteplass hvor folk kan komme sammen, hvor by møter bygd.

I dag lever de ut drømmen sin med verdens beste team i ryggen. De jobber stadig mot nye mål, men mest av alt elsker de å bake og å møte de fantastiske kundene som besøker dem hver dag.

Filosofi

Ærlege i alle ledd - det er vår filosofi. Dette prinsippet gjelder også for maten vi serverer. I en verden hvor alt skal skje raskt og gi samme resultat hver gang, har vi valgt å gå en annen vei. Vi spiller på lag med tiden, naturlige prosesser, og kunnskap. Vår tilnærming til baking og matlaging er at ingrediensene vi bruker, skal være slike som våre tippoldeforeldre ville forstått og hatt tilgang til.

bottom of page